Bigarreau Burlat

május végén-június elején érő, főleg friss fogyasztásra használt, de konzervipari feldolgozásra is alkalmas fajta. Középnagy-nagy gyümölcsének színe bordópiros, ropogós húsú, kocsánya középhosszú. Íze édes-savas, repedésre hajlamos. Erős, feltörő majd széthajló merev ágrendszere van. Elsősorban kézi betakarítást igényel, de ipari célra géppel is rázható, közepes, vagy jó termőképességű. A cseresznyelégy nem károsítja. Az érési sor első árufajtája.
Porzói: Münchebergi korai, Valerij Cskalov, Szomolyai fekete, Van.

 

Elérhetőségeink:

Mobilszám:
Rózsa Tamás: +36-30-240-8192


Levélcím, illetve telephely:
H-4481 Nyíregyháza-Sóstóhegy
Aranykalász sor 103.

Web: http://rozsakerteszet.hu
E-mail: info (kukac) rozsakerteszet.hu

GPS koordináták:
47°59’37.24’’ N 21°45’05.26’’ E

Térkép